onsdag 3 mars 2010

Hjälplöst sjuk

Dagarna har gått och vi har haft jobbig sjukstuga här hemma.

Natten till måndag började Oscar få svår hosta och till råga på det även feber. Ringde 1177 (sjukvårdsrådgivningen) och dom trodde det kunde vara "krupp". Vi tog oss igenom måndagen jag och Oscar men hostan blev bara värre och nu började även näsan rinna, och febern ja den steg. Det ända som tycktes hjälpa och lugna honom var att bli omkring buren så det var vad jag gjorde fram tills läggning på kvällen. Mat intag var inte att tänka på, knappt så jag fick i honom något att dricka heller, han total vägrade.

Under natten blev febern mycket högre och steg uppåt 40 graders strecket, och nu började oron i oss ta över allt mer. Oscar hade inte kunnat sovit någonting under hela dagen och nu blev det rejält jobbigt för honom att inte heller kunna sova på natten. 23.30 åkte vi upp till sjukhuset. 00.30 åkte vi hem och var lite lugnare i sinnet efter att en barnläkare undersökt Oscar och kommit fram till att det tycktes vara en jobbig förkyldning. Inget värre. Så vi åkte hem och kämpade oss igenom natten. Sömn för mamma = ingen alls. Blev bara att ligga och vaka över lilleman som gnällde sig igenom hela natten. Tisdagen blev lite bättre utan feber under dagen (tack och lov). Vi fick ett recept på hostmedicin som pappa M åkte och handlade hem. Efter intag av denna somnade Osse sött i pappas famn.


Finns det något värre än när ens barn är sjukt?

Jag vandrade omkring likt en zombie här hemma, trött, utmattad och med rejäl huvudvärk.

Natten mellan tisdag-onsdag fick Oscar återigen feber, denna gången 38,8. Men efter lite febernedsättande och nezeril åt den igentäppta näsan somnade han tillslut kl. 01 och mamma och pappa likaså.

Idag har han verkat mycket piggare. Han åt tillochmed lite gröt och kex nu på morgonen och till min glädje accepterade han att dricka vatten ur flaskan vilket tidigare absolut inte gått. Men nu är det istället jag som ligger med täppt nästa, svullna bihålor och ömmande hals. Faan! Får försöka ta oss igenom dagen timma för timma.


/TINA

Inga kommentarer: